Camper rondreis Spanje en Portugal – Zomer 2013

Het heeft even geduurd, we hadden wat problemen om de foto’s op de website te zetten, maar het is toch gelukt. Het verslag van onze reis naar Portugal. We hadden ons ingesteld op Zuid-Italie, maar de dag voordat we weggingen besloten we naar Portugal te gaan. Het voorjaar is Nederland is belabberd slecht geweest en we hadden nog zo weinig warmte en zon gehad, dat we zo snel mogelijk de zon wilden zien. En volgens de weersverwachting in Europa moesten we dan in Portugal zijn. Nu weten we ook dat weersvoorspelling niet altijd uitkomen, maar Portugal stond al een paar jaar op ons verlanglijstje, dit voelde als een goed besluit. Nog snel naar de ANWB voor wat routekaartjes en dan is de reis gepland. Het was voor ons de 1e keer dat we in Portugal waren. Wat viel ons op? De witte huizen met rode daken en vriendelijke mensen. De rijke geschiedenis van de Romeinen, Moren, Spanjaarden en vele koningen. En de ontdekkingsreizen natuurlijk. Rode draad was Hendrik de Zeevaarder, loslopende honden, goedkoop kamperen en gratis camperplaatsen en toch het wisselvallige weer. Maar volgens de Portugezen is dit voor hen ook heel bijzonder. We stonden in Evora op een camping en toen zei men dat het weer wat wij daar toen hadden zij normaal in november/december hebben. Maar we hebben veel gezien, mooi weer gehad, maar ook wat minder mooie dagen. We zijn op het uiterste Zuid-westelijke puntje van Europa geweest, daar waar vroeger de wereld ophield. We hebben natuurlijk Port gedronken in Porto en veel historie gezien, door oude kerken, middeleeuwse kernen van steden, romeinse opgravingen enz. Voor foto’s en een verslag, lees je verder onder Camperreizen,  2013 – Portugal of klik hier.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *