Rondreis Duitsland – Oostenrijk – Italië

Na een woelige winter en het revalidatietraject in het voorjaar waren we echt toe aan een vakantie met de camper. Omdat ik nog steeds niet helemaal hersteld ben, besloten we niet zo ver weg te gaan. Daar waar het mooi weer is, blijven we en kijken we rond. Het is een rondreis door Duitsland, Oostenrijk en Italië geworden. In Duitsland wilden we in ieder geval een bezoek brengen aan Leipzig, dat hebben we gedaan. Maar we hebben ook het Fichtgebergte ontdekt. Een leuk gebied ten noordoosten van Neurenberg, vlak aan de Tsjechische grens. In Oostenrijk hebben we o.a. de Großglocknerpas gereden en daarbij hebben we het enorm getroffen met het weer. In Oostenrijk hebben we ongeveer vijf dagen goed weer gehad, daarna werd het kouder en natter en zijn we Italië in gegaan. Ten zuiden van het Gardameer in Peschiera hebben we zes dagen op een prachtige camperplek gestaan. Zolang zijn we nog nooit op één plek gebleven met de camper. Verona was een aangename verrassing en op de terugweg hadden we nog een dag in de Dolomieten en in Zuid-Duitsland. Alles was heel ontspannen en ondanks dat ik nog niet helemaal topfit was, hebben we veel gelopen en gefietst. Voor een uitgebreid verslag klik je hier of ga je naar Camperreizen>2015-Camperreis Duitsland-Oostenrijk-Italië.2 gedachten over “Rondreis Duitsland – Oostenrijk – Italië”

 1. hoi,ik heb een vraagje?
  wij zijn uit belgie en zoeken een route om in juli dit jaar te doen,ik ben heel slecht in route plannen en ben dus afhankelijk van m’n iPad met tom tom erop die ik dan blindelings volg,zouden jullie de route eens kunnen doormailen die jullie hebben gedaan of weten jullie een manier om aan route’s te geraken die geprogrameerd zijn wil daar eventueel een eerlijke vergoeding voor betalen….vriendelijke gr danny

  1. Hoi Danny,
   Het is lastig om precies een route uit te stippelen. Met een goede kaart en de Tomtom redden wij ons meestal wel. De routes staan met een kaartje op onze site. Heb je daar wat aan?

   Veel succes.
   Jodie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *