Camperreis langs de Elberadweg

Het is alweer een paar weken dat we terug zijn gekomen van onze camperreis langs de Elbe. We hebben het noordelijke deel van de Elberadweg gefietst van Cuxhaven naar Magdeburg en met de camper zijn we iedere keer een stukje verder getrokken. Op deze route hebben we op leuke plekjes gestaan in hele mooie stadjes en dorpjes. Langs de hele Elberadweg zijn voldoende camperplaatsen dus er is keuze en ruimte genoeg. We hebben een aantal keer vlak aan de Elbe gestaan, zoals in Cuxhaven, Hohnstorf en Magdeburg. Twee keer hebben we op een prachtig veld gestaan bij een restaurant (Lenzen en Bertingen). Maar ook op speciale camperplaatsen in een stad, waar je zo de Altstad kunt in lopen (Stade, Hitzacker en Tangermunde). Heel bijzonder vonden wij dat we een tijd op de grens van het voormalig Oost- en West Duitsland hebben gefietst. De Elbe was van Boizenburg tot Schnackenburg de grens tussen oost en west. Bij Schnackenberg gaat de Elbe het voormalige Oost-Duitsland in. Er zijn veel gedenkpunten die aan die periode herinneren.

Het eerste deel, van Cuxhaven naar Hamburg, hebben we langs één kant van de rivier gefietst omdat het heel goed te doen was om met de trein terug te reizen. Vanaf Hamburg werd het lastiger. De stations lagen verder van de route af, je moest vaker overstappen of er ging helemaal geen trein. Daarom hebben we veel trajecten heen en terug gefietst. De routes zijn aan beide zijden goed aangegeven en wij vonden de alternatieve route vaak minstens zo mooi en afwisselender dan de officiëel beschreven route. En omdat we voldoende tijd hadden, vonden we dat juist wel leuk. We hebben in totaal 980 km gefietst. Met de camper hebben we 1500 km gereden. Uiteraard heb ik een verslag gemaakt. Kijk hiervoor bij Camperreizen>2016>Zomer 2016 of klik hier.

Eén gedachte over “Camperreis langs de Elberadweg”

 1. Hoi Jodie en Joop, een heel leuk reisverslag heb je gemaakt, voor mij zijn sommige stukken erg herkenbaar. Vooral rond Domitz en Havelberg waar we bij hetzelfde restaurant in Domitz aan de haven hebben gegeten.

  Alleen moesten wij betalen om de Dom van Havelberg van binnen te bezichtigen, jullie hebben geluk gehad want soms zit er iemand om geld te incasseren.

  Wel zijn we met “gevallen” mannen op vakantie gegaan!! Joop met de fiets en Gerrit tussen wal en schip, zijn knie is nog niet helemaal dicht. Is Joop van zijn val hersteld?
  Ik moet alleen de laatste 3 dgn nog lezen maar krijg de tekst en plaatjes bijna niet meer geladen wegens de zware bewolking waardoor de WiFi afneemt.

  Nu weer uitkijken naar de volgende vakantie en zeker nog nagenieten van afgelopen zomer.

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *