2011- Slovenië en Kroatië – 1e week

Kroatie week 1
2 juni – donderdag: Scherpenzeel – Saarburg  378 km

Ha, lekker, het begin van onze vakantie. Ruim 4 weken op weg met onze camper richting het zuiden. Uiteindelijke bestemming is Kroatie.

Om 9.15 vertrekken we uit Scherpenzeel. We rijden via Venlo naar Duitsland. Er staat een file bij Kerpen op de A61. Bij Meckenheim gaan we de snelweg af richting de Moezel. In het begin schiet het hier ook niet op, maar verderop gaat het beter. Om half 4 zijn we op camping Leukbachtal in Saarburg. We wilden eigenlijk op de Camperplaats aan de Saarufer staan, maar daar was het propvol. Ja, wat wil je op Hemelvaartsdag. Gelukkig heeft de camping nog wel plaats. Er zijn wel veel vaste plaatsen, maar direct rechts na de ingang zijn speciale camperplaatsen ingericht.Op de camping is verder weinig te koop, maar er is een megasupermarkt op geen 10 minuten loopafstand.

Saarburg is lopend goed te bereiken. We lopen om half 6 er naar toe en drinken een lekkere Braulini, zelf gebrouwen biertje. Lekker! Jindra sms-te al op de autobaan dat ze ook in de file stond met Vicky en Ivo op weg naar Straatsburg. Om half 7 zijn ze nog steeds onderweg. Arme meiden.

Klik op de foto om te vergroten. Om terug naar de tekst te gaan, klik weer op de foto of gebruik Esc.
 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

3 juni – vrijdag: Saarburg

Vandaag doen we het rustig aan. We blijven nog een dagje op de camping staan. Het is prachtig fietsweer, de zon schijnt volop en het is leuk fietsen langs de Saar. Het waait wel flink. We fietsen ongeveer 15 km en als we in Saarburg terug zijn gaan we nog even op de burcht kijken. Dat is een behoorlijke klim. Onze conditie is niet al te best, zo blijkt als we hijgend en uitgeput boven aankomen. Misschien kunnen we deze vakantie daar verandering in brengen. Terug bij de camper drinken we een heerlijke Leffe. Het zonnetje schijnt nog lekker en met een boekje dommelen we even in. Om 6 uur lopen we nog even naar de Toom, de megasupermarkt naast de camping. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

4 juni – zaterdag: Saarburg – Ulm 378 km

De wekker op 7 uur gezet. Na het ontbijt ruimen we op en laten we Squall uit. Om 9 uur vertrekken we. We tanken in Remisch, Luxemburg. Dat is maar een heel klein stukje om en de diesel is er ongeveer 20 ct per liter goedkoper.
We rijden over de A8 via Karlsruhe en Stuttgart naar Ulm. Om 3 uur rijden we de camperplaats op. Het is een gemengde parkeerplaats met heel veel campers. Maar je kunt er prachtig staan. Het is de parkeerplaats van een park waar van alles te doen is en dat aan de Donau ligt. Er is ook een tramhalte naast de parkeerplaats, waar je op de tram stapt en zo de stad in rijdt. We drinken eerst een biertje en lopen dan de stad in. We nemen een Eiskaffee op een terras in de schaduw, want het is heel erg warm. We bekijken de Munster van Ulm en wandelen door de stad. Over de stadsmuur kun je lopen en er is een leuke pizzeria waar we uitzicht hebben op de Donau. He lijkt of het gaat regenen, dus lopen we terug naar de camper, maar het valt mee. We zitten de hele avond buiten, waar het een af en aan rijden is van auto’s met mensen die naar het park gaan. Daar is het nog heel gezellig met live muziek. We besluiten morgen nog een dagje te blijven om lekker te fietsen langs de Donau.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

5 juni – zondag: Ulm

We blijven dus nog een dagje in Ulm om te fietsen. We fietsen eerst naar de McDonalds tegenover het Hauptbahnhof. Meestal is er gratis wifi en kunnen we daar even internetten. Helaas lukt dat niet. De code wordt naar je mobiele telefoon verstuurd met een sms-je, maar alleen niet naar buitenlandse nummers, Dan alleen maar een kopje koffie. We fietsen langs de Donau naar Erbach en weer terug. Een hele leuke tocht. Terug in Ulm gaan we op zoek naar een broodje bratwurst. Voor ons is dat een soort van traditie: als we in Duitsland zijn, eten we een broodje bratwurst. Maar het is alleen ijs wat er te koop is, ook wel te begrijpen want het is heel erg warm. We gaan dan ook maar voor een Eiskaffee. We stappen weer op de fiets en iets voorbij ons park is een evenement met veel eten en drank. En ook bratwurst. Terug bij de camper hebben we uiteindelijk 44 km gefietst. Niet slecht. Ondertussen staan we ingepakt tussen de auto’s maar vinden toch een plekje voor de stoeltjes. Ik kook s’avonds penne met verse Duitse tomaten. Je kunt ze maar beter koken, volgens de berichten zolang ze nog niet weten waar de Ehec-bacterie vandaan komt. s’Avonds horen we van de buurman dat ze nu denken dat het van sprossen komt, tauge dus.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

6 juni – maandag: Ulm – Garmisch Partenkirchen 184 km

We vertrekken iets over negenen richting de Deutsche Alpenstrasse. Het is de 1e keer dat we in de camper ontbijten want het begint iets te regenen. Onderweg gaat het eerst harder maar dan wordt het droog en komt de zon er door. Het wordt een hele mooie dag. In Wies stoppen we bij een schitterende rococo kerk uit de 18e eeuw, sinds 1983 op de lijst van Werelderfgoed. In Oberammergau lopen we door de leuke straatjes met beschilderde huizen en eten een broodje op het mooiste terras aan de Ammer. We zijn om 3 uur in Garmisch Partenkirchen en blijven hier op een mooie camperplaats staan. Het is de parkeerplaats van het Wank Station, een bergkabelbaan. Bij de prijs van de camperplaats zit een buskaart waarmee je naar de dorp kunt. Maar je kunt ook heel goed lopen, ongeveer een kwartiertje. We lopen het dorp even in en daarna drinken we een biertje bij de camper. Tegen half 7 begint het flink te regenen en duiken we de camper in.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

7 juni – dinsdag: Garmisch Partenkirchen – Berchtesgaden  216 km

Vandaag rijden we de Alpenstrasse verder. Na Garmisch moeten we voorbij Krun rechtsaf, een klein weggetje in. We zien het op pas het laatste moment omdat we niet geloven dat we daar in moeten en rijden de afslag voorbij. We draaien en van de andere kant is het makkelijker inrijden. We komen op een tolweg €5,00, die boven langs de Isar loopt. Een schitterende weg met veel parkeerplaatsen om even te stoppen en van de mooie omgeving te genieten. We stoppen en zetten de stoeltjes aan het water, we drinken er een kopje koffie en hebben uitzicht op de Zugspitze. Prachtig! We rijden verder over de dam van de prachtige Sylvensteinstausee en langs de Tegernsee en Schliersee. Vlak voor Bayrischzell is een kabelbaan, waar we mee naar boven gaan en een prachtig uitzicht hebben over de Duitse en Oostenrijkse Alpen. We lopen terug in 2 uur. Dan rijden we verder en om half 6 zijn we in Berchtesgaden op een Acsi-camping.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

8 juni – woensdag: Berchtesgaden – Bled  242 km

Vandaag gaan we verder naar Slovenië. We tanken even water bij op de camping en doen boodschappen bij de Lidl in Berchtesgaden. In Oostenrijk tanken we (veel goedkoper dan Duitsland) en kopen een vignet voor de autobahn. Onderweg hebben we veel regen.
Om 3 uur zijn we op camping Bled. Via hele smalle weggetjes komen we er. Achteraf was dit niet helemaal de juiste route. Het is een prachtige camping en we vinden een mooi hoog, droog plekje. Het heeft nl erg geregend op de camping, er staan flinke plassen water en het gras is erg drassig. We lopen nog even een stukje langs het schitterende meer van Bled.

Naar de 2e week.


4 gedachten over “2011- Slovenië en Kroatië – 1e week”

 1. Hoi Joop en Jodie,
  Wat een mooie site hebben jullie !
  Erg overzichtelijk en heel prettig om te lezen. Via google kwam ik op jullie site uit bij de zoekopdracht camperreis Kroatië. We zijn ons aan het oriënteren voor een camperreis van 4 weken en de reis van jullie spreekt ons enorm aan. Bedankt dat jullie de moeite hebben genomen het ‘op papier’ te zetten, we gaan er zeker tips uithalen, groeten Marc en Lies

 2. Hoi Joop en Jodie,

  Sinds 2 maanden zijn we de trotse bezitter van n VW transporter campertje. Deze zomervakantie willen we richting Slovenie, Kroatië, Italie en via Frankrijk weer terug naar huis in Fijnaart. De route die we denken te nemen komt best wel overeen met een groot deel van die van jullie.

  We zijn echter nog compleet groentjes wat betreft camperen en zulke verre ‘auto’reizen. We willen heel graag vanaf Garmisch Partenkirchen richting Berchtesgaden via de Alpenstrasse. Echter, die route uitstippelen op Google Maps lijkt niet te doen… Is het zo dat je vanaf Garmisch P. heel makkelijk de Alpenstrasse kan vinden? Staat het bijvoorbeeld aangegeven? En in hoeveel dagen zou je dit moeten kunnen/willen doen?

  Alvast bedankt voor jullie antwoord!

  Groetjes,

  Marco en Moniek Bechthum

  1. Hallo Marco en Moniek,
   Zoals je vast hebt gelezen hebben wij het deel vanaf Garmisch naar Bergtesgaden in 1 dag gereden. Alles staat goed aangegeven, maar wij hadden ook het boekje van Michelin: Met de camper door Europa. Daar staan veel camperroutes in diverse landen in en we rijden regelmatig een deel van zo’n route.
   Heel veel plezier met de camper.

   Jodie en Joop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *