Zuid-Frankrijk

Aigues Mortes * Avignon * Biarritz * * Cordes sur Ciel * Grisolles * Narbonne * Palavas les Flots * Rodez * St. Maries de la Mer * Tournon sur Rhône * Vallon Pont d’Ar * Villeneuve les Maguelone
_________________________________________________


Aigues Mortes

Poissons d’Argent aan de D62

IMG_9270
Voorzieningen: alles


Prijs: 12,00, incl. Stroom


Deze prachtige plek ligt aan de Route National D62. Het is een mooie ruime plek, rustig verscholen  achter bomen aan een grote visvijver. Vanaf hier fiets je langs een kanaal naar Aigues Morges of Grau la Roi, beiden liggen even ver.


Zie ook Camperreizen, oktober 2013.


================================================================Avignon


Chemin d’Ille de Piot 
Voorzieningen: alles, behalve stroom


Prijs: gratisIn oktober 2009 hebben we hier geparkeerd. Vanaf deze parkeerplaats kun je gemakkelijk Avignon en de pont d’Avignon bezoeken. We hebben hier niet overnacht. Alle campers trokken aan het eind van middag weg en we voelden ons er wat unheimisch. Zijn naar de camping aan de overkant gegaan.


================================================================Biarritz


Rue de Madrid


IMG_8698
Voorzieningen: Alles


Prijs: 10,00. Wordt opgehaald (niet altijd)Deze camperplaats ligt niet dichtbij de stad. Wij hebben er alleen overnacht op weg naar Portugal. Geen gezellige plek, wel heel dichtbij het strand. Er komt wel een bakker ‘s morgens, maar we hebben niemand gezien die het staangeld op kwam halen.


================================================================Carcassonne

Camin dels Orts

carcassonne
Voorzieningen: Geen


Prijs: 20,00Deze camperplaats ligt heel dichtbij de stad. Het is een mooie plek, maar schandalig duur en geen voorzieningen. Als je de parkeerplaats oprijdt, ben je al 20,00 euro kwijt. Iets verderop, naast camping Le Cité, is een 2e camperplaats. Deze kost 12,40 en daar is wel service.
Carcassonne is zeker de moeite waard, vooral ‘s avonds, dan is het wat minder druk.


Zie ook Camperreizen – 2016 – Najaar


================================================================

Cordes sur Ciel


Rue de Ceroucordes-sur-ciel
Voorzieningen: Alles


Prijs: 6,00. Bij betaling in de automaat krijg je een munt voor 80 liter water of 3 uur stroomEen prachtige camperplaats bij het schitterende plaatsje Cordes sur Ciel. Het is een flinke klim naar het stadje , maar zeker de moeite waar. In het stadje beneden is een supermarkt, bakker en restaurants.


Zie Camperreizen – 2016 – Najaar


================================================================Grisolles


Chemin du CanalIMG_9084

Voorzieningen: Alles, behalve stroom


Prijs: gratisGrote parkeerplaats met veel ruimte voor campers. Half oktober was het nog behoorlijk druk, maar ruimte genoeg. Dichtbij plaatsje en leuk kanaal. Bakker in het dorp.


================================================================Narbonne


Avenue Maître Hubert Moulynarbonne
Voorzieningen: Alles


Prijs: 9,00 per 24 uur. Bij de slagboom moet je je kenteken ingeven, daarna krijg je een kaartje, waarmee je bij het uitrijden moet betalen.Grote parkeerplaats met veel ruimte voor campers. Half oktober was het nog behoorlijk druk, maar ruimte genoeg. Het ligt wel aan een drukke weg. Een giga supermarche (zelfs voor franse begrippen) is vlakbij, evenals de McDonalds. Narbonne is zeer zeker de moeite van een bezoek waard.


Zie Camperreizen – 21016 – Najaar


================================================================Palavas les Flots


Plaines des SportsIMG_9306
Voorzieningen: allesPrijs: 12,00, incl. StroomIn Palavas les Flots zijn 2 camperplaatsen. Deze is nieuw en is een gewone parkeerplaats waar alleen campers staan. Als het druk is sta je heel dicht op elkaar. In oktober was er voldoende ruimte. Er is ook een grote parkeergarage, waar je met de camper in kunt staan. Misschien zomers, als het erg warm is, een optie. In de parkeergarage zijn toileteen en douches.


Zie ook Camperreizen, oktober 2013.


================================================================Rodez


Rue de Salelles           IMG_8315
Voorzieningen: alles, behalve stroom


Prijs: gratisHet is een mooie plek en er is een mooie wandelroute langs het water. Halverwege de wandelroute kun je naar het centrum. Er  zijn 2 supermarkten iets verderop.


================================================================


St. Maries de la Mer


Parking Plage OuestIMG_2038

Voorzieningen: toiletten,  water tussen 9 en 11.00 uur, lezen chemisch toilet en vuil water


Prijs: 10,00 wordt opgehaald door de beheerder tussen 9.00 en 11.00Aan de westkant van dit leuke, toeristische plaatsje ligt een grote, nieuwe parkeerplaats waar je met de camper kunt overnachten. De camperplaats ligt naast een manege en camping en direct aan het strand. Naast de camperplaats ligt een gewone parkeerplaats waar je overdag gratis kunt staan, maar om 18.00 uur sluit. De politie komt langs om af te sluiten en te controleren. Er ligt een prachtig fietspad naar het dorpje.


Zie ook Camperreizen, oktober 2013.


================================================================Tournon sur Rhône


Chemin de Labaume        IMG_5008
Voorzieningen: alles


Prijs: € 5,00 (2015)Dit is een prima plek voor 1 of 2 nachten. Tournon is een mooie plaats en ook Tain-l’Hermitage, aan de overkant van de Rhone is een bezoek waard.


Zie ook: Camperreizen – 2015-Najaar


================================================================Vallon Pont d’Arc


Chemin du Chastelas


Voorzieningen: alles, behalve stroom


Prijs: € 7,00Wij stonden hier 22 oktober 2009. Er is niemand geweest om geld op te halen. Niet een hele gezellige plek, maar wij stonden ook praktisch alleen. Buiten het seizoen is er niet veel te doen in het dorp. Hebben wel lekker gegeten in Café du Nord. In het Café kun je ook gebruik maken van wifi. In 2016 hebben we hier nog een keer gestaan. Toen was men druk bezig met de aanleg van een slagboom.


Zie ook Camperreizen – 2016 – Najaar


================================================================


Villeneuve les Maguelone


Avenue Rene PoitevinIMG_2221
Voorzieningen: alles


Prijs: 9,00 in oktoberPrachtige camperplaats aan de rand van het dorpje met een prachtig uitzicht over het Etang op 8 km van Palavas let Flots. Om op de plek te komen moeten we eerst aan de automaat betalen en met een code die je krijgt gaat het hek open. Het probleem is dat de automaat alleen een bankpas of creditcard accepteert en dat onze passen niet werkten. In het hoogseizoen kun je ook bij het VVV betalen.


Zie ook Camperreizen, oktober 2013.


================================================================

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *