Italië

Aosta

Via Giuseppe Mazzini

Voorzieningen: alles.

Prijs: € 10,00  per 24 uur

Het is een echte stadscamperplaats. Het ligt aan een vrij drukke weg, tussen huizen en flats, maar het voldoet prima voor een nachtje. De beheerder is de hele dag aanwezig en ’s avonds gaat de poort dicht. Het geeft een heel veilig gevoel.  In 5 minuten ben je in de stad en bij de kabelbaan die naar Pila gaat. De kabelbaan is overigens vanaf half september gesloten.

===============================================================================

Aymavilles

Strada Comunale del Moulins

Voorzieningen: alleen lozen

Prijs: € 5,00

Aan de rand van het dorpje is een gedeelte van een parkeerplaats bestemd voor campers. Stroom en water konden we niet vinden. € 5,00 kon op diverse locaties worden betaald, maar op zondag was veel gesloten. Hierdoor hebben we voor niets gestaan. Het dorp ligt aan het begin van het Valle di Cogne, een prachtig dal in het Parco Nazionale del Gran Paradiso.

===============================================================================

Cherasco

Viale Salmatoris
Voorzieningen: alles, een paar stroomaansluitingen bij de sanizuil

Prijs: gratis

Je kunt overnachten op deze parkeerplaats. Voor 1 overnachting prima. Het stadje is op loopafstand. Het ligt in het prachtige Piemonte met de schitterende wijngebieden.

==================================================================================

Cogne

Rue Mines de Cogne
Voorzieningen: alles. Ook toiletten.

Prijs: € 10,00

Een gigantische parkeerplaats waar 110 campers kunnen staan, allemaal met stroom. De parkeerplaats ligt aan de rand van het leuke plaatsje Cogne, midden in het Parco del Gran Paradiso. Iedere ochtend en avond is er iemand een uur aanwezig, waarbij kan worden betaald.

===============================================================================

Diano Marina

Oasi Park
Voorzieningen: alles

Prijs: € 10,00 voorseizoen. Stroom € 2,00

Dit is een hele grote campercamping, met diverse terrassen. Wij hebben hier in juni 2009 gestaan, bij de ingang rechtuit. Het zijn ruime plaatsen, maar bij de waterloosplaats vonden wij het niet erg schoon. Het is wel dichtbij het dorpje met een leuke markt. Er is ook een station. Het strand en de zee zijn typisch zoals aan de Bloemenrivièra: veel stranden van hotels en heel weinig vrij strand.

==================================================================================

Hône

Via Raffort
Voorzieningen: alles.

Prijs: € 8,00

De camperplaats ligt mooi aan de rand van een dorpje. Het dorpje stelt niet veel voor, maar er is een restaurantje, een bakker en een slager. Wel kun je er prachtig wandelen en het Fort bezichtigen in Bard. Iedere plek op deze camperplaats heeft een eigen waterkraan en stroomaansluiting. Er is geen aparte loosplaats voor het chemisch toilet. Bij het restaurant of apotheek kan worden betaald.

===============================================================================

Loano

Via delle Fornacci/Via Montocchio
Voorzieningen: alles

Prijs: € 10,00. Stroom € 2,00

Een mooie camperplaats. Wij stonden hier 3 nachten in 2009. Het is ongeveer 2 km fietsen naar Loano. Heen gaat snel, lekker bergafwaarts, maar terug valt behoorlijk tegen. Wij kwamen hier op vrijdagmorgen aan en stonden eerst helemaal alleen. ’s Middags liep het helemaal vol met Italianen. Wij waren de enige Nederlanders, maar wij vinden dat juist leuk. Het staangeld werd ook door iemand van de gemeente opgehaald. Dichtbij is een grote specialiteiten winkel met schreeuwerige borden buiten, maar waar heerlijke pesto en trofi (ligurische specialiteit) gekocht kan worden.

===================================================================================

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *