Portugal

Batalha

Rotunda Dom Duarte

IMG_8944


Voorzieningen: alles, stroom tegen betaling aan de sanizuil

Prijs: Gratis (7 juni 2013)

Camperplaats Batalha: Speciaal voor campers ingerichte parkeerplaats. Uitzicht op de abdij/klooster Mosteiro Maria da Vitória.

================================================================

Bragança

Vestingsmuur van de Citadel

IMG_9014 

Voorzieningen: alles, behalve stroom

Prijs: gratis (12 juni 2013)

Camperplaats Bragança: Op de parkeerplaats onder aan de kasteelmuur van de Citadel, het slot van Brangança kunnen campers staan en kan er overnacht worden. Vanaf hier kun je mooi het kasteel bekijken en het stadje inlopen. ‘s Nachts hebben we last gehad van blaffende honden

==============================================================

Coimbra

Parque Verde do Mondego

IMG_8948


Voorzieningen: alles, behalve stroom.

Prijs: gratis  (8 juni 2013)

Camperplaats Coimbra: Deze plek ligt aan de Rio Mondego.  Er zijn diverse parkeerplaatsen waar de campers kunnen staan. Het zijn gewone parkeerplaatsen, dus niet erg groot, maar als de campers wat verspreid staan heb je er geen last van. Een ideale plek om de prachtige stad te bezoeken. Via de loopbrug ben je er in 10 minuten. Voor water en/of afvoer kun je bij de eigenaresse van de kiosk terecht.

==============================================================

Lissabon

Avenida de Brasilia

IMG_8892

Voorzieningen: geen

Prijs: gratis  (6 juni 2013)

Camperplaats Lissabon: Deze plek ligt aan de Avenida Brasilia in de mooie wijk Belem.  Vanaf deze plaats is een fietspad langs de Taag de stad in. Je hebt uitzicht op de Ponte de 25 april. Een aanrader is om even naar Rua Belém 84-92 te lopen om daar de overheerlijke Pasteis de Belem te kopen en direct op te eten. Doe dat tegen 8 uur ‘s avonds, dat is tegen sluitingstijd, anders sta je in een hele lange rij.

==============================================================

Silves

Parkeerplaats 2

IMG_8789


Voorzieningen: geen voorzieningen

Prijs: Gratis (28 mei 2013)

Camperplaats Silves: Aan de rand van het mooie historische stadje Silves kun je met de camper overnachten op een paar grote parkeerplaatsen. P2 is het meest geschikt, daar staan weinig personenauto’s en aan de rand is een groot braakliggend terrein waar je heerlijk vrij kunt staan. Wij hebben geen voorzieningen gezien. Er is een grote supermarkt, ongeveer 100 m verder en vanaf de parkeerplaats is het 10 minuten lopen het stadje in. Er zijn, net als de rest van Portugal, veel loslopende honden.

================================================================

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *