Over ons

Wie zijn wij?

Wij, Joop (1953) en Jodie (1957) Span, wonen in Scherpenzeel (Gld)  en hebben als grote hobby: er op uit trekken met de camper. Maar ook een weekendje naar Parijs met de trein of een weekje New York met het vliegtuig vinden we leuk om te doen. We hebben altijd veel verhalen en foto’s en deze willen we graag delen via onze website.

Joop is werkzaam bij de gemeente Zeist en Jodie werkt bij de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht. Samen hebben we een zoon Jasper (1984) en een dochter Jindra (1986). Vroeger gingen we ieder jaar 3 of 4 weken met het gezin kamperen met de tent. Toen Jasper in 2000 tijdens de vakantie in Spanje is verongelukt, hebben we de tent opgeborgen. In 2002 zijn we voor het eerst na zijn overlijden weer op vakantie gegaan, maar nu met een camper. We hebben een camper gehuurd om het uit te proberen. Het 1e jaar 2 weken, maar in 2003 en 2004 toch weer 3 weken. Iedere keer als de camper weer moest worden ingeleverd, vonden we dat ontzettend jammer, want we wilden er nog wel eens een weekend of week mee weg. Het beviel ons dus erg goed. Zo goed dat we zelf een camper hebben gekocht en in 2005 er voor het eerst mee op pad zijn gegaan. Jindra ging het eerste jaar nog mee, maar vanaf 2006 gaan we met zijn tweeen en tot en met 2015 samen met  onze Cairn Terrier, Squall. Squall is in 2001 als puppy bij ons gekomen en hij heeft heel veel van Europa gezien. Voor hem was het reizen met de camper net zo gewoon als iedere dag uitgelaten worden. Helaas hebben we in februari 2016 afscheid van hem moeten nemen.

Onze eerste camper was een Hymer B574 uit 2002. We hebben er 11 jaar mee gereden en sinds 2016 rijden we in een Hymer Exsis-i 578. De eerste camper hebben we gekocht vanwege zijn afmetingen (lengte is 6.06 m) en praktische indeling. Het heeft een vast zgn. frans bed en een hefbed, dus slaapruimte voor 4 personen. De ruimte onder het vaste bed is van binnen en van buiten uit heel goed bereikbaar. De huidige camper is iets langer (6.75 m), maar de fietsen kunnen daarentegen in de garage staan, omdat de bedden hoger liggen. De camper heeft 2 ruime enkele bedden en een heerlijke ruime koelkast. Goed voor lekker veel voorraad.

We hopen dat we de lezer met deze site een beetje van onze reizen en dromen kunnen mee geven.
_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._

21 gedachten over “Over ons”

 1. leuk om iets te lezen over eigen kinderen. De techniek is ook zo mooi in deze tijd. Zoiets hebben we in onze jonge jaren niet gekend, en nu op onze oude dag kunnen we nog wat leren. Deze site is mooi lijkt mij.

 2. Hallo Joop en Jodie,
  wij zijn een reis met de camper door Slovenië aan het voorbereiden. Zodoende kwam ik op jullie site en heb alvast wat “meegenomen” van jullie reisverhaal. Ik werd toch nieuwsgierig naar de mensen achter het verhaal. Op veel vlakken komen we overeen. Leeftijd van ons en de kinderen. Ik schrok toen ik las dat jullie zoon is verongelukt.Ik weet niet of wij zo sterk zouden zijn geweest om het leven weer op te pakken zoals jullie dat hebben gedaan!! Gelukkig kan ik daar niet over meepraten. Ik heb er wel bewondering en respect voor. Wij hebben in 2010 een camper gekocht.Nooit geprobeerd of gekampeerd maar gewoon ons gevoel gevolgd.We hopen een mooie reis door Slovenié te maken, mede geinspireerd door jullie ervaringen.

 3. Hoi Jodie en Joop,

  Mooie foto’s van Boedapest hebben jullie op de site geplaatst. Ze geven een goed impressie van de stad weer. Zeker de moeite waard voor ons om n.a.v. jullie foto’s daar een weekendje te vertoeven.
  Zo te zien hebben jullie het erg gezellig gehad en zelfs nog het zonnetje even gezien maar het was wel erg koud las ik. Goede reden om in de zomer dit tripje over te doen!!!! Heb nog niet jullie hele site gelezen maar wil dat in mijn vakantie gaan doen. Een ding is zeker het ziet er allemaal erg professioneel uit.
  Op naar jullie volgende reis,
  Liefs Prisca

 4. Hallo Joop en Jodie, ik heb de reis van Duitsland bekeken en dat leek me erg leuk,
  Hebben jullie hier toevallig een route beschrijving of volgorde van camperplaatsen.
  Hartelijke dank,en nog veel kamperreizen!!

 5. Dag Jodie en Joop,
  Wij gaan voor de 2e keer met een camper met vakantie;-) en ik was me wat aan het orienteren via internet kom ik op jullie site.
  De bedoeling was om via Oosterijk naar Italie te gaan echter heb ik van verschillende mensen gehoord dat Italie niet zo handig is voor campers, wij zijn nog niet geoefend dus ik zag jullie reis naar zuid Frankrijk en dat is wellicht een beter plan;-) Leuk om jullie verhaal te lezen en misschien gaan we wel die route doen. Mocht u nog tips hebben dan hoor ik dat graag.
  Nemen jullie ook een hondje mee…..

  Alvast bedankt

  met vriendelijke groet,

  Chrystel Menting

  1. Hallo Chrystel,
   Leuk dat jullie op onze site terecht zijn gekomen. Wij zijn diverse keren naar Italië geweest, ook via Oostenrijk, en nooit problemen gehad. Het is heel goed te doen. Maar Zuid-Frankrijk is ook prachtig. Wij gaan er volgende maand weer heen. Met ons hondje, die ondertussen 14,5 jaar is en het niet zo makkelijke meer heeft. We hopen dat hij het nog een jaartje volhoudt.
   Veel plezier met camperen.

 6. Wat een mooie site! Duidelijke en nuttige beschrijvingen met mooie foto’s. Waar haal je al die info over de dorpjes en streken die jullie bezoeken? Ik zal er zeker gebruik van maken. Doe voort aub.
  Eric en Nicole uit Mol, België

 7. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige camper. We volgen jullie blog altijd, veel reizen hebben we achteraf gezien ook min of meer hetzelfde gemaakt. Heb me nu ingeschreven op jullie berichten. Dank voor de tips en trips.een jaar of 4 geleden heb ik al eens gereageerd met een vraagje over fietsen , inmiddels hebben we al 3 jaar een camper en de fietsen staan ook binnen, een heerlijke combinatie vinden we. Hartelijke groet en een fijne camperzomer wensen we jullie.
  Gertie Meijer

 8. Hahaha…zie ik dat jullie een super leuk blog bijhouden! Keek wat rond op internet over trips naar Kroatië…grappig zeg… 1 daarvan start in SCHERPENZEEL….zag niet gelijk dat jullie dat waren
  Wat mooi gedaan zeg, het lijkt wel een live foto- verslag! Ik kom gelijk in vakantie stemming als ik jullie blog open! Wens jullie de komende jaren heel veel plezier samen met jullie nieuwe camper!
  Groet Astrid

  1. Hoi Astrid, Grappig dat je zo op onze site terecht bent gekomen. Jullie ook veel plezier met jullie camper. En een blog bijhouden, is dat niks voor jullie?
   Groetjes,
   Jodie

 9. Beste ,
  Wij zoeken voor de eerste keer naar Noorwegen te reizen met de camper . We hebben 4 weken om vanuit belgie naar Noorwegen en terug te reizen . Is het te doen om ook tot de Lofoten te reizen ? We zouden anders rechtstreeks tot aan de Lofoten rijden en zo terug langs het zuiden , zodat we onze reistijd die we dan over hebben beter kunnen inschatten . Graag jullie mening hierover , want jullie reisverslag is een genot om te lezen , echt knap .
  Mvg
  Tim , Martina

  1. Hallo,
   Leuk dat jullie ook naar Noorwegen willen. Ik denk zeker dat het moet lukken om in 4 weken naar de Lofoten te rijden. Je moet dan niet te veel om rijden. Heel veel plezier.

 10. Leuke Blog met gezellige verhalen.

  Wij gaan dit jaar voor het eerst weer (in het verleden ooit een camper gehad) met de camper naar Frankrijk en Spanje. Dit zal over twee weken zijn. omdat ik maar twee weken vakantie heb zullen we er een snelle reis van maken maar niet meer dan 300 km per dag. Verder laten we ons leiden door het weersbericht. 30 graden hoef niet maar regen is ook niet fijn aangezien we een kleine camper hebben (Burstner A540) en een hond 🙂

  Door jullie BLOG te lezen is de voorpret al begonnen, dank daar voor. We zullen jullie volgen in de toekomst.

  groetjes,
  Jacinto en Caat, Millingen aan de rijn.

 11. Hallo, leuk om jullie verhalen te lezen. Wij hebben in het verleden een caravan gehad en denken er nu aan om een camper 2e hands aan te schaffen omdat we wat meer, en makkelijker willen reizen. Als ik de fotoos kijk zie ik dat jullie vaak op parkeerterreinen speciale camperplaatsen denk ik zo, slapen. Is het niet veel mooier om op een camping te overnachten ipv op het asfalt? Of kun je als camperrijder geen gebruik maken van caravanplaatsen op een zeg maar italiaanse camping? Mag ik vragen wat de reden is?
  Hartelijk dank voor uw antwoord alvast,

  1. Hallo Margreeth,
   Het is vrij persoonlijk of je liever op camperplaatsen gaat staan of op campings. Het voordeel van camperplaatsen vinden wij dat je vaak dichtbij een dorpje of stad staat dat je kunt bezoeken te voet of per fiets. Ook kun je meestal komen en gaan wanneer je wilt. Je bent dus veel vrijer. Als we een paar dagen niks willen doen, dan staan we liever op een camping. Op een camping moet je bij nat weer goed uitkijken dat je harde ondergrond hebt, anders kom je niet meer weg. Ik ben benieuwd wat jullie uiteindelijk gaan doen. Laat het ons maar weten. In ieder geval veel vakantieplezier.

   Groet, Jodie

 12. Hallo,

  We zijn van plan om met de camper (nog nooit in gereden) Naar Noorwegen te gaan.
  Maar we worden helemaal dol van de routes en aanbiedingen ,nu is mijn vraag aan jullie als ervaren Camper gangers ,is dit een wijs besluit en zo ja wat raden jullie ons aan ?

  1. Hallo,
   Noorwegen is een rustig land, waar je prima met een camper kunt rijden. Houd wel rekening mee dat sommige routes via veerponten of bergpassen gaan. Kijk dus goed waar je heen wil en hoe je daar wilt komen.
   Heel veel plezier met het camperen.
   Groet,
   Jodie

 13. Wat een prachtige site hebben jullie! Wij willen in juni 2018 5 a 6 weken richting Spanje Portugal met de camper. Jullie route is een mooie leidraad voor ons.
  We gaan er zeker gebruik van maken bij de voorbereiding van onze reis.
  groetjes, Ton en Rita Wopereis

 14. Dag Joop en Jodie, deze week gaan we een camper kopen. Nooit gekampeerd, gewoon ons buikgevoel gevolgd en ervoor gegaan. Mede door blogs zoals die van jullie bekruipt mij het gevoel. Nu of nooit! Prachtige foto’s en reisverhalen. Heb mijn man 5 jaar geleden verloren aan kanker. Ik wordt nu 55 jaar en ik kan het bij mijn nieuwe partner niet genoeg benadrukken. Je leeft NU. LATER is NU.
  Daarom. We zijn beide gebeten door het reisvirus en de vrijheid van een camper. Bedankt voor jullie bijdrage
  Lieve groeten, Petra en Jef

 15. Mooie site, leuke verhalen en beschrijvingen. Zeer nuttig.
  Ik volg jullie reizen. Nog veel reisgenot vanuit België.
  Eric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *